Banner website algemeen Kerken 1024x368

Zondag 21 februari horen we in de kerk hoe Jezus na zijn doop door de Geest de woestijn ingedreven werd (Mc. 1, 12-15),. Hij kon daar blijkbaar niet aan ontsnappen. Hij moest. Gedreven als hij was. Hij werd er door Satan op de proef gesteld en leefde er te midden van de wilde dieren. En de engelen dienden hem. Dat staat er ook nog bij. Het klinkt als een sprookje over de strijd tussen goed en kwaad.

En zo is het ook vaak in ons leven. Voortdurend staan we voor de vraag: ‘Waar doen we goed aan?’ De Vastentijd, de veertig dagen voor Pasen, is bij uitstek een tijd in het liturgisch jaar om daar eens bij stil te staan. Ik ben zelf geneigd dit verhaal uit de Bijbel psychologisch uit te leggen. Je kunt je beproefd voelen. Door mensen om je heen. Door de situatie waar je in beland bent. Door het leven zelf. En dan merk je, dat je een innerlijke strijd moet voeren. Je herkent de wilde dieren in je zelf. Die willen terugslaan, verscheuren, omlaag halen; die moeilijk te temmen zijn. Maar – als het meezit – tref je ook engelen in jezelf aan, die gedachten, gevoelens aanreiken, waarmee je verder kunt; kunt groeien als mens, als liefdevolle medemens. Laat je vooruit helpen door die engelen. Daar zijn we als mensen voor bedoeld. Ik wens je goede bezinnelijke veertig dagen toe! Pastoraal werker Frank de Heus

Blog

Denkt u ook weleens: als ontwikkelingen zo doorgaan, hoe zal de parochie dat volhouden? Wat laten we de volgende generaties na?

We komen naar de kerk om ons geloof te vieren en te verdiepen. Dat is

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 17 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*