Banner website algemeen Kerken 1024x368

„wie zijn leven verliest, zal het redden." Lc. 9,24

 

‘De zon beschijnt zichzelf niet.

Rivieren drinken hun eigen water niet. Bomen eten hun eigen vruchten niet.

Mensen zijn geboren voor anderen. Het leven is goed als je gelukkig bent. En nog wel het best als anderen gelukkig worden van jou'

’. Woorden van Paus Franciscus. Typische oneliners van hemzelf die hij spontaan zet in vaak door anderen geschreven toespraken. Zo maakt hij die echt van zichzelf, en heel aansprekend.

Dat werkt. En wat hij zeggen wil, drukt hij ook uit met symboolhandelingen. Dat hij niet apart dineert, maar eenvoudig met anderen eet, wat zij eten; dat hij in een kleine Fiat rijdt; en zelf zijn tas draagt. Zulke daden van soberheid maken op het geheel van de kosten in het Vaticaan geen verschil. Maar in de wereldkerk werken ze enorm en onbetaalbaar. Geen chique aanzien meer, maar duurzaam leven, voor en met de armen. Helemaal Franciscus. Zondag is het Sacramentsdag. Dan gedenken we hoe Jezus op de avond voor zijn kruisdood met het eenvoudige gebaar van breken en delen van brood, en met de woorden: ‘dit is mijn lichaam’, heeft uitgedrukt wat hij met zijn leven bedoelt. Jezelf geven geeft anderen leven, en maakt gelukkig. Op Sacramentsdag vieren we dat het werkt. Dat Jezus in ons, in de kerk en de wereld van nu echt verandering bewerkt, waar wij doen wat hij heeft gedaan. Daar worden we gelukkig van.

Blog

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld, hoe ik het werken in de kerk volhoud. De kerk is toch een zinkend schip?! Grijs! Al die moeite, al die inzet, allemaal tevergeefs… Wat is er over tien jaar nog van over? Als ik dan antwoord, dat ik met veel zin en plezier mijn werk doe, word ik verbaasd, verwonderd of meewarig aangekeken.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*