Banner website algemeen Kerken 1024x368

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld, hoe ik het werken in de kerk volhoud. De kerk is toch een zinkend schip?! Grijs! Al die moeite, al die inzet, allemaal tevergeefs… Wat is er over tien jaar nog van over? Als ik dan antwoord, dat ik met veel zin en plezier mijn werk doe, word ik verbaasd, verwonderd of meewarig aangekeken.


Maar ik kan het eenvoudigweg niet laten. Dat werken in de kerk. En dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat er veel te oogsten is. Naast gekibbel en gedoe, kom ik in de kerk vooral veel boeiende, bewogen en vriendelijke mensen tegen. Mensen, die tegen de tijdsgeest in, zomaar om niet tijd en liefde aan hun medemens besteden. Die samen met anderen gemeenschap willen vormen. Die zich spiegelen aan het grote verhaal uit de Bijbel en zich daardoor laten vormen. En iedereen mag er binnen lopen en wordt er zomaar gastvrij ontvangen. Waar vind je dat?


Arbeiders zijn er te weinig. Dat is ook waar. Het is met name de oudere generatie die de kerk financieel overeind houdt en de schouders eronder zet. Ik zou willen, dat jongeren het stokje overnemen. Maar dat is vooral een vrome wens.


Toch is het allemaal de moeite waard. Afgelopen weekend ben ik met parochianen en een gemeentelid bij de franciscanen in Megen geweest. We hebben gezocht naar ‘eenvoudig leven’. Eenvoudig leven kun je als je je focust, je afsluit voor alle ruis om je heen, als je vrij bent van eigen en andermans verwachtingen. als je niet gaat voor bezit maar voor mensen. Daar ligt het ware geluk. En dat kun je vinden samen met gelovige mensen, die zich aan Jezus of iemand als Franciscus willen spiegelen. Dan kan de oogst groot zijn. Als je het tenminste wilt zien.


pastoraal werker Frank de Heus

Blog

 Verantwoordelijkheid nemen’ door Frank de Heus, pastoraal werker

 

Van ieder aan wie veel is gegeven, zal veel worden geëist;

en van hem aan wie veel is toevertrouwd,

zal des te meer worden gevraagd (Lucas 12, 48).

“Begint u eerst

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*