Banner website algemeen Kerken 1024x368

Samen oogsten

De maishakselaars rijden af aan. De mais is of moet nog van het land. De aardappeloogst, de fruitoogst, na deze warme zomer van 2022 baart ons zorgen. Augustus is de oogstmaand. We hebben in september, in de scheppingsperiode, toch nog steeds reden om te danken voor de oogst?

Ken je ze?

Die verhalen die zo mooi vertellen over hoe God aan het werk is. Hoe mensen zich verwonderen over de oogst van de zaaier.  Een mooie metafoor voor waar we in jongerenpastoraat mee bezig zijn.

Met theatergroep ‘sTOF uit Losser ‘trekken we Bijbelse thema’s voor.’  We werken ze uit tot een hedendaagse voorstelling. Als we de voorstelling brengen, zaaien we op een groter stuk land. En vervolgens is het aan het publiek om samen te oogsten.

M25 uit Haaksbergen zaait een gewaagd project. Samen met de leerlingen uit de hoogste groep van de basisscholen wil M25 bereiken dat heel veel goede werken worden gedaan in korte tijd.

Enerzijds om te laten ervaren hoe fijn het is om iets goeds te doen, anderzijds om de aandacht op M25 te vestigen.  Begin oktober meer hierover in Op Weg.

Het jongerenpastoraat in Maria Vlucht gaat hoog de boom in op 1 oktober. Bij Avatarz in Deurningen lopen de jongeren samen door de boomtoppen en reiken elkaar de hand als het lastig wordt. Bij sommige stukken heb je elkaar nodig om verder te komen op je route.

Allemaal zaailingen die hopelijk mogen uitgroeien tot een goede oogst, waar en wanneer dan ook, we moeten het samen doen!

Ans te Lintelo

Blog

Met vallen en opstaan

Wreed en akelig hardhandig trokken ze hem uit zijn gammele rolstoel. Met zijn rechterarm wist hij de val te breken en het hoofd te beschermen. Zijn dunne benen trok hij instinctief in. Ineengedoken en vernederd lag Firas bij een bushalte op straat. Zijn broer Jacob stond er als aan de grond genageld

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 39 2023

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie 11 januari 2023

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*