Banner website algemeen Kerken 1024x368

Adventskalender

Mijn kleinkinderen kregen er één in hun schoentje. Ook wel een kleurboek hoor, maar toch ook een adventskalender. De oudste twee van 6 leren hoelang het nog duurt voor het Kerstfeest is. Elke dag een vakje open maken en één verrassing vinden stelt de kinderen op de proef.

Pas alle vakjes open zijn gemaakt, na 24 dagen, is het Kerst. Dan wordt Jezus geboren. Ik kan niet wachten om er over te vertellen.

Ikzelf heb een dagkalender op mijn bureau. Ik krijg elke dag een nieuwe spreuk of een spitse gedachte. Dat doet me wat, zeker in de Advent. Ik geniet enorm van deze maanden. St. Maarten, mijn verjaardag, Sinterklaas en Kerstmis. Ik gedenk mijn moeder en schoonmoeder, die beide in december zijn overleden. Dankbaar voor wat zij betekent hebben, word ik stil en ga ik weer door.

De adventsperiode staat voor verlangen en uitzien naar de komst van iets moois. En wat hebben we dat perspectief hard nodig! Veel mensen leven in onzekerheid en armoede. De cijfers zijn schrikbarend: in Losser leven ruim 450 jongeren tussen 13 -18 jaar in armoede. In andere plaatsen zal het niet anders zijn. Voedselbanken maken weer meer pakketten. Tegelijkertijd zie ik ook in deze maanden acties ontstaan om nabijheid en verbinding te brengen. Ik roep iedereen die dat kan op om iets voor een ander te doen. Het werkt ook voor jou! Iedereen, maar vooral jonge mensen, wens ik perspectief toe. Iets om naar toe te leven, iets om voor ‘te knokken’. Vrede en alle goeds!

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg 5

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie 11 januari 2023

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*