Banner website algemeen Kerken 1024x368

Begin van de Blijde Boodschap van Jezus Christus, de Zoon van God (Marcus 1,1). Zo begint het evangelie, de Blijde Boodschap, volgens Marcus

. Uit dit evangelie gaan we het komend liturgisch jaar in de weekendvieringen vaak lezen. Dat liturgisch jaar begon afgelopen zondag met de 1e Advent. Achter één zo’n zinnetje in de Bijbel gaat een hele wereld schuil. Dat maakt de Bijbel zo’n interessant boek.

‘Begin’, het eerste woordje in het evangelie, doet bijvoorbeeld al denken aan het eerste woord, waar het Oude Testament mee inzet. Ook dat begint met ‘In den beginne’… en dan verder… schiep God de hemel en de aarde. In de roerige tijd, waarin Marcus schreef (land bezet door de Romeinen; volksopstanden; het hart van de joodse godsdienst, de tempel, verwoest) is er iets nieuws begonnen. Zoals God de hemel en de aarde geschapen heeft, gaat er ook nu weer een nieuwe schepping beginnen.

En niet zomaar één. Dit keer is het nieuwe begin gebonden aan de persoon van Jezus, de zoon van God. Voor heidenen die weten van ‘godenzonen’ niets onbekends. Voor joden evenmin. Een zoon van God, was iemand, die dicht bij God stond. Op vertrouwde voet, zeg maar. Marcus noemt hem zelfs ‘Christus’. Dat is niemand minder dan de Messias. De wereld van God is niet ver meer. Hij is midden onder ons. Je hoeft die wereld alleen maar te zien. En dan waar gaan maken.

Dat is werkelijk een ‘Blijde Boodschap’. Een ‘Evangelie’. Zo heetten de decreten, die de Keizer, afvaardigde trouwens ook. Marcus leent het begrip en vult het opnieuw in. Nu wordt het een Blijde Boodschap van de enige ware God. Daar mag je op vertrouwen! Maar je moet het dus wel willen zien!

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 9 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*