Banner website algemeen Kerken 1024x368

Logo Franciscusbende met tekstVoor kinderen van de groepen 5 t/m 8 gaan we los met de Franciscusbende. Eens in de zoveel tijd organiseren we een activiteit voor kinderen en/of ouders. We gaan voor gezelligheid en plezier, elkaar beter leren kennen, een lijntje houden met kerk en geloof.

Als jij je laat opnemen in de groepsapp houden we jou op de hoogte van de activiteiten, die eraan komen. Je kunt op de app wel ontvangen, niet zenden. Je kunt ook zelf met ideeën komen voor activiteiten. Stuur die dan per mail in: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Groetjes van de kerngroep Franciscusbende
Marije Brouwer, Jurgen ter Huurne, Marcel Leferink, pastor Frank de Heus (06 300 988 33)


Het programma voor de komende tijd

Afb. Graffiti op boodschappentasKinderactiviteit: Vrijdag 19 mei - Workshop ‘Graffiti spuiten’ bij de Franciscusbende

De workshop ‘Graffiti spuiten’ bij de Franciscusbende zit inmiddels vol. Wie zich nu nog opgeeft, komt op de reservelijst en wordt benaderd, als er afmeldingen komen. Als er veel kinderen op de reservelijst komen staan, overwegen we de workshop in het najaar nog een keer aan te bieden.

Vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaart) gaan we graffiti spuiten. We krijgen daarbij hulp van Ymke ter Beek. Ymke is kunstenares. We zullen in eerste instantie boodschappentassen bespuiten. Daar ligt ook de link met het geloof. We geloven immers in een ‘Blijde Boodschap’. We zijn benieuwd wat voor ‘Blijde Boodschappen’ er op de tassen terechtkomen. Als altijd vragen we € 3,-- per persoon. Geef je wel op vóór 5 mei. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dan weten wij hoeveel materiaal we moeten bestellen. Die het eerst komt, die het eerst maalt. Er kunnen 20 kinderen meedoen. We komen samen op de boerderij van de familie ter Huurne aan de Braamweg 11 in Buurse van 10.00 tot 12.30 uur.

 

Opnieuw te programmeren voor najaar 2023...

Gezinsactiviteit: Bezoek molen Usselo en pannenkoeken eten
We bezoeken Wissink’s Möl (1802 AD). Dit is de open standerdmolen bij Usselo. Een korenmolen. We verzamelen om 14.00 uur bij de molen. Kinderen doen onder begeleiding van eigen ouders en stuurgroepsleden in kleine groepjes de bezichtiging op de drie zolders in de molen. Een vrijwilliger van de molen geeft uitleg. We malen meel en eten samen (zelf gebakken?) pannenkoeken. Uiterlijk 16.30 uur sluiten we af. Geef bij je opgave aan met hoeveel kinderen en volwassenen je komt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Liefst zo snel mogelijk, omdat we dit keer met een maximaal aantal kinderen te maken, dat mee kan doen. We vragen € 3,-- voor de onkosten. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf groep 4.

Kinderactiviteit: Schilderen met Elles Veltkamp
Van 14.00 tot 17.00 uur gaat Elles Veltkamp met de kinderen schilderen in de parochiezaal bij de Bonifatiuskerk. Wat we gaan schilderen is nog een verrassing, maar het zal iets met dromen te maken hebben. En het zal op doek zijn. Voor alle schildermateriaal wordt gezorgd. Zelf een schort meenemen of een groot overhemd, dat vies mag worden is wenselijk. We vragen € 3,-- voor de onkosten. Je kunt kinderen opgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Blog

Komende zondag vieren we in de kerk het feest van de heilige Drieëenheid. Hoezo vieren? Hoezo ‘Drieëenheid’?
Ik kan mij voorstellen, dat je hier niet meteen warm voor loopt. Toch is dit oer-beeld van God, zoals christenen het zien, een diepzinnig beeld voor God. Het is namelijk een beeld dat ruimte en vrijheid biedt. Ruimte en vrijheid voor de gemeenschap, maar ook voor de individuele persoon.

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 22 2023

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie 11 januari 2023

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*