Banner website algemeen Kerken 1024x368

Logo Franciscusbende met tekstVoor kinderen van de groepen 5 t/m 8 gaan we los met de Franciscusbende. Eens in de zoveel tijd organiseren we een activiteit voor kinderen en/of ouders. We gaan voor gezelligheid en plezier, elkaar beter leren kennen, een lijntje houden met kerk en geloof.

Als jij je laat opnemen in de groepsapp houden we jou op de hoogte van de activiteiten, die eraan komen. Je kunt op de app wel ontvangen, niet zenden. Je kunt ook zelf met ideeën komen voor activiteiten. Stuur die dan per mail in: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Groetjes van de kerngroep Franciscusbende
Marije Brouwer, Jurgen ter Huurne, Marcel Leferink, pastor Frank de Heus (06 300 988 33)


Het programma voor de komende tijd

zaterdag 25 mei: ‘Insektenhotels maken’ met de Franciscusbende

14.00-17.00 uur
bij het Gilde, Industriestraat 5, Haaksbergen
maximaal 15 kinderen
eigen bijdrage: € 3,00 per persoon

Kinderen van groep 4 tot en met de brugklas, tweede klas middelbaar onderwijs zijn van harte uitgenodigd om bij de Franciscusbende een insektenhotel te maken. God heeft ons de aarde in beheer gegeven om er goed voor te zorgen. Bij dat motief haken wij aan. Het zou mooi zijn als je als deelnemer zelf ook wat spulletjes meeneemt voor wat in een insectenhotel past, bijvoorbeeld: dennenappels, stro, schors, bamboestokjes.
Geef je op zo spoedig mogelijk op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld daarbij hoeveel kinderen komen en wat hun leeftijden zijn. Voor extra informatie kun je ook bellen met Marcel: 06 178 28 734

 

Opnieuw te programmeren voor 2024...

Op bezoek  bij de zusters van Denekamp: Creactief, film kijken, lunch, rondleiding …
Wij zijn te gast bij zusters franciscanessen bij Denekamp. In het klooster in leeft een aantal jongere zusters uit Indonesië, die op een toegankelijke en vrolijke manier bijeenkomsten voor jongeren en kinderen verzorgen. Wij zijn er welkom met kinderen van groep 5 t/m 8 en brugklas.

Met eigen auto’s gaan we erheen. We vragen een eigen bijdrage van € 3,--. Opgave graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Geef daarbij aan, of je een auto ter beschikking hebt en hoeveel kinderen je mee kunt nemen, of dat je met een ander mee wilt rijden.

Het programma is als volgt:
10.00 uur Aankomst – koffie/thee/ranja en rozijnen bol. Welkom en zingen
10.30 uur Film over Franciscus van Assisi
11.15 uur Creatief bezig zijn
12.15 uur Lunch (broodje kroket en broodje kaas/worst)
12.45 uur Rondleiding (eerst met beamer en daarna rondkijken). ‘Buiten spelen’
14.00 uur Presentatie-viering
15.00 uur Vertrek. Een Appel voor onderweg

Gezinsactiviteit: Bezoek molen Usselo en pannenkoeken eten
We bezoeken Wissink’s Möl (1802 AD). Dit is de open standerdmolen bij Usselo. Een korenmolen. We verzamelen om 14.00 uur bij de molen. Kinderen doen onder begeleiding van eigen ouders en stuurgroepsleden in kleine groepjes de bezichtiging op de drie zolders in de molen. Een vrijwilliger van de molen geeft uitleg. We malen meel en eten samen (zelf gebakken?) pannenkoeken. Uiterlijk 16.30 uur sluiten we af. Geef bij je opgave aan met hoeveel kinderen en volwassenen je komt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Liefst zo snel mogelijk, omdat we dit keer met een maximaal aantal kinderen te maken, dat mee kan doen. We vragen € 3,-- voor de onkosten. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf groep 4.

Kinderactiviteit: Schilderen met Elles Veltkamp
Van 14.00 tot 17.00 uur gaat Elles Veltkamp met de kinderen schilderen in de parochiezaal bij de Bonifatiuskerk. Wat we gaan schilderen is nog een verrassing, maar het zal iets met dromen te maken hebben. En het zal op doek zijn. Voor alle schildermateriaal wordt gezorgd. Zelf een schort meenemen of een groot overhemd, dat vies mag worden is wenselijk. We vragen € 3,-- voor de onkosten. Je kunt kinderen opgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Blog

Ter inspiratie

‘Elkaar bevestigen’door pastor Willy Rekveld, parochievicaris

PINKSTEREN

Kom en ontsteek in ons het vuur van uw liefde. Pinksteren naar buiten treden. Pinksteren ondanks de verschillen één zijn.

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 20 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*