Banner website algemeen Kerken 1024x368

Voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 gaan we los met de Franciscusbende. Eens in de zoveel tijd organiseren we een activiteit voor kinderen en/of ouders. We gaan voor gezelligheid en plezier, elkaar beter leren kennen, een lijntje houden met kerk en geloof.

Als jij je laat opnemen in de groepsapp houden we jou op de hoogte van de activiteiten, die eraan komen. Je kunt op de app wel ontvangen, niet zenden. Je kunt ook zelf met ideeën komen voor activiteiten. Stuur die dan per mail in: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Groetjes van de kerngroep Franciscusbende
Marije Brouwer, Jurgen ter Huurne, Marcel Leferink, pastor Frank de Heus (06 300 988 33)


Logo Franciscusbende met tekstHet programma voor de komende tijd

Zaterdag 19 november kinderactiviteit: Creatief met Susan van Os-Yedema

Van 14.30 tot 16.00 uur zijn we te gast bij Susan van Os-Yedema in Zenderen. We gaan voor creatief. Inspiratiebron is dit keer de Engelse monnik Willibrord, die in het jaar 690 het Christendom naar de Friezen in de lage landen bracht. De vraag voor de kinderen wordt: ‘Wat zou jij als belangrijkste willen doorgeven?’ ’Wat heeft ons land of dorp nodig om een goed land of dorp te zijn? De kinderen gaan een ‘schilderijtje’ maken. Voor alle materiaal wordt gezorgd. We vertrekken om 14.00 uur bij de Lourdeskerk en zijn om 16.30 uur weer terug. We vragen € 3,-- voor de onkosten. Je kunt kinderen opgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij ook even aan of je zelf rijdt, of dat je je kinderen graag met anderen mee laat rijden.

 

Vrijdag 24 december: ‘Kinder-Kerst Walk-through’
In plaats van de vóór Corona gebruikelijke kleuter- en gezinsviering zal er vrijdag 24 december tussen 17.30 en 19.30 uur een ‘Kinder-Kerst Walk-through’ plaatsvinden in en om de Bonifatiuskerk.
Kinderen met familie en belangstellenden kunnen een route van zo’n 20 minuten lopen langs verschillende levende (!) figuren uit het Kerstverhaal, Maria, Jozef, herders en schapen, Herodes en anderen; een kaarsje aansteken bij de stal, een kerstwens hangen in een boom, een ster vouwen, kijken naar een korte Kerstfilm, luisteren naar een engelenkoortje en midwinterhoornblazers, iets drinken … Kom en snuif het Kerstverhaal op!

 

Opnieuw te programmeren voor voorjaar 2023...

Gezinsactiviteit: Bezoek molen Usselo en pannenkoeken eten
We bezoeken Wissink’s Möl (1802 AD). Dit is de open standerdmolen bij Usselo. Een korenmolen. We verzamelen om 14.00 uur bij de molen. Kinderen doen onder begeleiding van eigen ouders en stuurgroepsleden in kleine groepjes de bezichtiging op de drie zolders in de molen. Een vrijwilliger van de molen geeft uitleg. We malen meel en eten samen (zelf gebakken?) pannenkoeken. Uiterlijk 16.30 uur sluiten we af. Geef bij je opgave aan met hoeveel kinderen en volwassenen je komt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Liefst zo snel mogelijk, omdat we dit keer met een maximaal aantal kinderen te maken, dat mee kan doen. We vragen € 3,-- voor de onkosten. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf groep 4.

Kinderactiviteit: Schilderen met Elles Veltkamp
Van 14.00 tot 17.00 uur gaat Elles Veltkamp met de kinderen schilderen in de parochiezaal bij de Bonifatiuskerk. Wat we gaan schilderen is nog een verrassing, maar het zal iets met dromen te maken hebben. En het zal op doek zijn. Voor alle schildermateriaal wordt gezorgd. Zelf een schort meenemen of een groot overhemd, dat vies mag worden is wenselijk. We vragen € 3,-- voor de onkosten. Je kunt kinderen opgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg 5

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie 11 januari 2023

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*