Banner website algemeen Kerken 1024x368

 • Locatieraad 
Voorzitter: Hans te Lintelo  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   053-5723207
Penningmeester: Graddy Hilgerink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-45609255
Secretaris: Marian Nieuwenhuis   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 053-5727508

       

 • Contact en bezoek (zie gegevens in Op Weg).
  Veldmaterstraat 61-63
  7481 AB Haaksbergen
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Secretariaat: tel: 053-572 14 19, open: donderdag 09.30 - 10.00 uur.

De locatieraad draagt zorg voor dit gedeelte van de website met specifieke lokale informatie.
Suggesties voor informatie, aanvullingen of correcties kunnen worden toegezonden aan: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de webmaster van de locatieraad, dhr. Gerard Vaanhold, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds kort heeft onze kerk de beschikking over een beamer met scherm. Deze kunnen ondermeer gebruikt worden bij uitvaarten en andere bijzondere vieringen door het jaar. Voor het laten zien van foto's of videofilmpjes.


Werkgroep Onderhoud:
   


Kerkhofploeg: De laatste donderdag van de maand, aanvang 9 uur, om 10 uur koffie en om 12 uur het einde.

Tuinploeg: de werkzaamheden worden in collectief overleg uitgevoerd op de eerste donderdag van de maand, aanvang 9 uur, om 10 uur koffie en om 12 uur het einde, dit alles in overleg met Benno te Lintelo. Voorjaars-Najaarskriebels: Elk jaar wordt bepaald wanneer dit op een zaterdag plaats vind.

Zondagmiddaggroep voor alleenstaanden.

Je partner, levensgezel, maatje verliezen is ontzettend ingrijpend. Na dit verlies is niets, maar dan ook niets meer hetzelfde. Alles wat je samendeed, is weggevallen: de gezamenlijke plannen, de normale dagelijkse routine. Eigenlijk moet je weer helemaal opnieuw beginnen op een moment dat je heel kwetsbaar bent. Alleen op pad gaan of alleen ergens binnen stappen lijkt plotsklaps heel moeilijk. De ’zondagmiddaggroep voor alleenstaanden’, mensen met dezelfde ervaringen, kan je tot steun zijn. Niet alleen door een luisterend oor en door begrip, een arm om je heen, oprecht meeleven, maar ook door als ‘ervaringsdeskundige’ te laten merken dat er (op den duur) ook weer gelachen kan en mag worden, dat je weer plannen kunt maken en dat je ergens naar uit kunt kijken. Dit alles is de basis van wat gedaan wordt tijdens de bijeenkomsten van de ‘zondagmiddaggroep’, waarbij samen praten, koffiedrinken, fietsen, musea bezoeken of andere activiteiten ondernemen een onderdeel is van zo’n middag. Door deze middagen kunnen vriendschappen ontstaan die heel waardevol worden. De ‘zondagmiddaggroep’ vindt meestal plaats op de laatste zondag van de maand. Het begin van de maandelijkse zondag-middagbijeenkomst is altijd om 14.00 uur in de gemeenschapsruimte van de Bonifatiusparochie aan de Veldmaterstraat.
Helaas kunnen we door de coronaregels op dit moment geen programma maken. Dat gaan we van maand tot maand bekijken. Wilt u kennis komen maken, meldt u zich dan bij één van de onderstaande contactpersonen. 

 • Contactpersonen:
  Leonie Rutte, 06 200 37 083, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Bernardie Broekhuis, 06 124 38 154, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Joke Poodt, 053 572 4061, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 • Begraafplaats:

 • Informatie via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. • Historisch geschiedenis van het kerkgebouw

Eind 1932 werd in Haaksbergen en Boekelo bekend gemaakt dat er een nieuwe parochiekerk zou worden gebouwd.
Op 21 december 1932 werd Jetze Brandsma benoemd tot bouwpastoor. Hij kwam uit Friesland. De eerste steen werd gelegd op 10 september 1933.  De kerk werd ingewijd op 18 juli 1934 door Aartsbisschop Jansen.

De toren is 33 meter hoog. Het heeft een zadeldak. Je ziet dat wel meer bij oude Friese kerken.
Interieur_Bonifatiuskerk.jpgDe kerk heeft de vorm van een kruis. Er zijn 600 zitplaatsen.

Door de bouw van een nieuwe kerk ontstond ook een nieuw kerkdorp: de Veldmaat. Deze naam is iets van vroeger. Wanneer men van woeste grond een nieuwe akker maakte om voor zichzelf te gaan gebruiken, sprak men van het nemen van de ‘maat in het veld’. Daar komt ‘Veldmaat’ vandaan. Een geboren en getogen Veldmater zal eerder zeggen dat hij in de Veldmaat woont dan dat hij in Haaksbergen woont. De grootste klok draagt de naam Martinus en weegt 468 kg. De middelste heet Bonifatius (298 kg) de kleine klok Maria (198 kg).

Voor meer info over de Bonifatiuskerk volg deze link https://develdmaat.nl/kerk/

 
 

Blog

Als een familie

Jezus gaat naar huis en veel mensen stroomden samen. Iedereen heeft over Hem een mening. Het is niet allemaal familie van Jezus. Toch heeft Jezus een verhaal naar iedereen. Familie of geen familie. Wie is mijn moeder, wie zijn mijn broeders

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 23 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*