Banner website algemeen Kerken 1024x368

Nieuws archief

Altijd al eens door de tropische oerwouden van Panama willen wandelen? De gevaarlijkste weg ter wereld willen ervaren in Bolivia? Willen kennismaken met de Inca’s en hun eeuwenoude cultuur? Loop dan mee! Op woensdag 2 maart start de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’. In ruim zes weken wordt een wandeltocht gemaakt van Guatemala door Latijns-Amerika via onder andere Brazilië en Argentinië. Maar liefst 30.000 kilometer! 

Kort samengevat werkt het als volgt. U wandelt in uw eigen omgeving en de gelopen kilometers vult u in op een speciale website. De kilometers van alle deelnemers worden opgeteld en zo wandelt u virtueel door Latijns-Amerika. Twee keer per week krijgt u een e-mail met foto’s en informatie over het land waar u doorheen komt of een project van Vastenactie. Via deze link vindt u alle informatie over deze activiteit:

https://www.vastenactie.nl/wandel-voor-een-ander

Natuurlijk kunt u zich individueel opgeven en mee doen.

Maar is het niet veel leuker en gezelliger om met een groep uit onze parochie mee te doen? Wij denken van wel!

Op vier zondagmiddagen in de vastentijd maken we (coronaproof) een wandeling van ongeveer 1,5 uur. Onderweg kunt u van gedachten wisselen over het thema landrechten of een ander onderwerp waarvoor u belangstelling heeft. Na afloop drinken we samen koffie of thee met een broodje en is er gelegenheid om even na te genieten en ervaringen uit te wisselen.

In overleg met de groepsleden kunnen we kiezen uit de zondagen 6 – 13 – 20 – 27 maart 3 en 10 april. Kunt u of wilt u niet alle vier de wandelingen mee doen dan is dat geen probleem.

Vanuit de parochie wordt de groep ingeschreven op de virtuele wandelpagina van de Vastenactie en doneren wij een bedrag van € 25,- voor de Vastenactie. Wij voeren de gelopen kilometers in op het wandelplatform. Twee keer per week sturen wij de groepsleden de e-mail met foto’s en informatie over het land waar we doorheen komen of een project van Vastenactie.

parochie-sint-franciscus-van-assisie-boekelo-buurse-haaksbergen-qr-code2.pngVan de deelnemers vragen wij per wandeling een vrije gift voor het vastenactieproject Steun voor Maya-gemeenschappen in Guatemala dat onze parochie dit jaar steunt. U kunt dat doen in contant geld aan het eind van de wandelmiddag of door te doneren in onze digitale collectebus. Als u met de scanner van uw telefoon (niet die van een bank app) de QR-code hiernaast scant, komt u op de website van onze digitale collectebus en is doneren heel eenvoudig. U kunt ook deze link gebruiken: Collectebus bekijken

Wij hebben de parochies in Enschede en Losser ook gevraagd mee te doen. Als dat lukt, kan het zijn dat we samen met de groepen uit die parochies ook een of meer wandelingen maken rond Enschede, Lonneker of Losser. Hoe leuk is dat!

Wilt u mee doen? Meldt u dan aan! Stuur een e-mail naar Johan Hofhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin:

  1. Uw naam
  2. Op welke van deze zondagmiddagen u kunt: 6 – 13 – 20 – 27 maart 3 en 10 april
  3. Uw mobiele nummer. Als u daar geen bezwaar tegen heeft, maken we een whats app groep zodat we als dat nodig is snel en gemakkelijk kunnen communiceren.

We zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet.

Ingezonden door Dames- en herenkoor Pancratiuskerk
In memoriam:
ANNIE MIDDELHUIS – KOPPELMAN


anniemiddelhuisOp 24 juni jl. is overleden ons oud koorlid Annie Middelhuis.
Annie is 98 jaar geworden.

Annie was lid van het St. Pancratiuskoor van 1983 t/m 2012 en zong bij de sopranen. Dankbaar herinneren wij haar als een trouwe koorzangeres. Naast de weekendvieringen was ze ook aanwezig bij menige rouw- en trouwviering. Daarnaast genoot ze van alle kooractiviteiten. In 2012 moest ze om gezondheidsredenen stoppen en is ze benoemd tot erelid van het St. Pancratiuskoor. Annie genoot van het zingen, ze vond het moeilijk om hier mee te moeten stoppen.

Op donderdag 2 juli was haar afscheidsviering in de Pancratiuskerk waarbij ze graag had gehad dat het koor een laatste keer voor haar zou zingen. Helaas mocht dit niet i.v.m. de coronaregels en heeft Marjan Lentink, koorlid van het Pancratiuskoor, o.a. het Pie Jesu, en Ave Maria solo voor haar gezongen.

Veel koorleden stonden na de afscheidsviering buiten te wachten en vormden een erehaag voor Annie toen ze langskwam om naar haar laatste rustplaats te gaan op het R.K. kerkhof aan de Enschedesestraat.

We hopen dat Annie moge rusten in vrede en ze zal zeker meezingen in Gods Engelenkoor!

Het St. Pancratiuskoor wenst de familie veel sterkte toe.

St. Pancratius Dames- en Herenkoor

Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 1 juli 2020

Gedurende Corona-crisis

 

 logo LEH

 

 

Volgende week 8 juli de laatste pastorale nieuwsbrief

Nu de grootste hektiek eraf is, de vakantie eraan komt, en de parochies in een wat rustiger vaarwater terecht zijn gekomen, zullen we stoppen met het uitbrengen van deze wekelijkse nieuwsbrief van het pastoraal team. Het was een manier om iedereen zo goed en kwaad als het ging zo snel mogelijk te informeren over alle veranderingen, die over elkaar heen tuimelden. We danken nu alvast iedereen voor ieders inbreng en medewerking! Onze pastoor Paul Daggenvoorde gaat de komende weken als eerste van het pastoraal team met vakantie. We wensen iedereen die hem volgt nu alvast een hele goede zomer toe. Hou je goed en blijf gezond!

Namens het pastoraal team, pastoraal werker Frank de Heus

Wij zijn continue op zoek naar mensen die ons willen helpen:

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar:

- Bestuurslid Penningmeester

- Bestuurslid Personeel en vrijwilligersbeleid

Ben of ken jij iemand; bel, mail of schrijf! We zien je reactie graag tegemoet. In de onderstaande links vindt je/u de volledige beschrijving

 

Vacaturebeschrijving Penningmeester

Vacaturebeschrijving Personeel en vrijwilligers

 

Pastor Zegger heeft aangegeven met onmiddellijke ingang te stoppen met voorgaan in vieringen. De leeftijd gaat nu toch meespelen. De laatste jaren ging hij met enige regelmaat voor in de kerken van de Franciscusparochie en de zorgcentra te Haaksbergen. Hij zelf wil niet dat er een afscheid voor hem georganiseerd wordt. Dat respecteren we uiteraard. We willen hem wel danken voor zijn grote inzet en betrokkenheid en alle goeds wensen. Wilt u een persoonlijk bericht aan hem schrijven? Doe dat dan op een post-it blaadje dat klaar ligt in de kerk en dagkapel. Het beschreven blaadje kan in een doos of mand gestopt worden. Eventueel kunt u thuis een kaart schrijven en deze in de mand of doos doen. De pastoraatsgroep maakt er een mooi geheel van en gaat het bij pastor Zegger bezorgen. Graag vóór 5 juli inleveren.

 

 

Blog

Als een familie

Jezus gaat naar huis en veel mensen stroomden samen. Iedereen heeft over Hem een mening. Het is niet allemaal familie van Jezus. Toch heeft Jezus een verhaal naar iedereen. Familie of geen familie. Wie is mijn moeder, wie zijn mijn broeders

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 23 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*