Banner website algemeen Kerken 1024x368

franciscus muziekkoepel

De slogan, behorende bij de parochie Sint Franciscus van Assisië / Boekelo – Buurse – Haaksbergen, luidt: ‘Het gaat om de ontmoeting’. En waar kunnen wij elkaar in het kader van het feest van St. Franciscus van Assisië

nog beter ontmoeten dan tijdens een, in de open lucht te houden, Franciscuseucharistieviering op zondag 3 oktober? Het thema van die viering is: ‘Open up’. Dit in het kader van het weer (voorzichtig) open gaan van de samenleving.

De voorgangers tijdens de H. Mis zijn pastor Willy Rekveld en pastoraal werker Frank de Heus. De muzikale medewerking wordt verleend door het Franciscuskoor onder leiding van de heer Ton ten Hagen.

Deze Franciscusviering, die om 09.30 uur begint, gaat hoe dan ook door! Was vorig jaar de regen er de oorzaak van dat de viering op het laatste moment gehouden diende te worden in de St. Pancratiuskerk, dit jaar worden vier grote partytenten opgezet zodat iedereen overdekt kan zitten.

Op het moment van schrijven is nog onduidelijk of deze religieuze bijeenkomst als een evenement wordt beschouwd (dan is een coronatoegangsbewijs en een legitimatie verplicht) of dat hiervoor een uitzondering wordt gemaakt. In week 38 zal meer duidelijkheid komen.

Het is wel heel bijzonder om tijdens de Franciscusviering bij de muziekkoepel op het Scholtenhagen - lekker in de open lucht - samen te zijn. Het zou zo maar kunnen dat, in de ban van het hele gebeuren, delen van het door Franciscus geschreven ‘Zonnelied’ (het bezingen van de schepping) dan voor u zichtbaar worden.

Na afloop van de Eucharistieviering wordt u koffie/thee met wat lekkers er bij aangeboden.

 

Afb. Over de drempelOpgave project ‘Over de drempel’ 2021-2022
Voorbereiding Eerste heilige Communie Franciscusparochie

De voorbereiding van kinderen uit groep 4 en hoger zal begeleid worden door pastor Frank de Heus. De voorbereiding vindt plaats binnen de parochie.

Klik hier voor de nieuwsbrief van het pastoraal team van woensdag 15 september 2021.

Voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 gaan we los met de Franciscusbende. Eens in de zoveel tijd organiseren we een activiteit voor kinderen en/of ouders. We gaan voor gezelligheid en plezier, elkaar beter leren kennen, een lijntje houden met kerk en geloof.

Blog

Bezinning: ‘Waarover gaat 't bij jullie?’ door Paul Daggenvoorde, pastoor

Hoe zou jij antwoorden? Waarover gaat het meestal, als we samen optrekken in Haaksbergen, in Nederland, in familie, in vereniging en kerk? 

Wanneer Jezus zijn leerlingen dit weekend vraagt waarover zíj 't onderweg hebben gehad, moeten zij bekennen, dat het ging over wie 't belangrijkst is. Best herkenbaar. 

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*