Banner website algemeen Kerken 1024x368

Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 3 februari 2021

Gedurende Corona-crisis

 logo LEH

 

WhatsApp-groep ter bezinning in de Vastentijd

vastentijd

Aangespoord door de positieve en bemoedigende reacties van onze eerdere Whatsapp-projecten rond Pinksteren en Advent, bieden we ook in de Vastentijd weer een Whatsapp-groep aan. Als jij je hiervoor opgeeft, krijg je gedurende de 40 dagen voor Pasen op zon- en woensdagen, en in de Goede Week dagelijks, ‘s morgens voor 9.00 uur een Appje toegestuurd. Dit keer sturen we de psalm van de dag toe met daarbij een korte meditatie van één van de pastores of parochianen. Geïnspireerd door een woord of een zin uit de psalm, geven de schrijvers iets van hun levenservaring prijs. Bijgaand ook een link naar de gezongen psalm. Wie daar tijd voor heeft of neemt, kan de woorden of de sfeer van de psalm door te luisteren wellicht nog beter binnen laten komen. Wij – het pastoraal team en medeparochianen – hopen je zo iets van onze inspiratie voor deze tijd mee te geven. Na Pasen wordt de Whatsapp-groep opgeheven.

Doe je mee en wil je in de Vastentijd onze Appjes ontvangen, geef dan je voor- en achternaam en je 06-nummer per WhatsApp door aan Frank de Heus, 06 300 988 33.

 

 

Veertigdagentijd Kinderwoorddienst Sint Jan Kerk

Jezus in onze wereld

kinderwoorddienst 1

Als alle Corona maatregelen het toelaten en wij vanaf 17 februari weer vieringen in de Sint Jankerk mogen houden, zullen de kinderwoorddiensten voor de Veertigdagentijd van start gaan.

Wij willen de kinderen van harte welkom heten voor de kinderwoorddiensten in de parochiezaal van de Sint Jan kerk om 10:00 uur op de volgende zondagen: 21 februari, 14 maart, 21 maart 2021. Wij vragen de ouders de kinderen bij de parochiezaal te brengen en dan zelf plaats te nemen in de kerk.

Het thema van het kinderwoorddienst project is: JEZUS IN ONZE WERELD. De veertigdagentijd is het juiste moment voor kinderen om Jezus te leren kennen door het lezen van de mooiste verhalen uit de bijbel. Met elkaar willen we zoeken naar de verwondering over het verhaal en de herkenbare emotie die het leven van Jezus oproept bij onszelf. Op een speelse manier gaan wij het Evangelie en het leven van de kinderen samenbrengen. Tijdens de kinderwoorddienst gaan wij een navertelling van de vastentijd evangelie lezen, het verhaal verkennen en daarna een leuke activiteit doen die bij het verhaal hoort.

Omdat er niet elke week een kinderwoorddienst zal zijn, zullen de kinderen op de 1e zondag

(21 februari) een boekje meekrijgen. Zo kunnen de kinderen op de zondagen wanneer er geen kinderwoorddienst in de kerk is, zelf aan de slag gaan. In het boekje staan de verhalen en de gebeden. Maar ook tips voor een gesprek en je kunt wat creatiefs doen met de kinderen. Dit is voor elke zondag van de veertigdagentijd.

Deze kinderwoorddienst project is gebaseerd op de vastentijd project van de website:

www.kinderwoorddienst.nl. Dus zouden de kinderwoorddiensten niet doorgaan, dan kunt u ook via deze website leuke vertellingen van de Bijbelverhalen en leuke creatieve ideeën vinden.

Om naar de vieringen te gaan en aan de kinderwoorddiensten mee te doen, dienen ouders en kinderen zich vooraf aan te melden. Er zijn helaas maar voor 30 personen plekken, dus wees er snel bij. Aanmelden kan in de week voorafgaand aan de viering vóór donderdag 17:00 uur bij Jose Heitbrink bij voorkeur via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt altijd een bericht terug of er plaats is voor u of niet.

Blijf veilig en gezond en wij hopen dat de kinderwoorddiensten en vieringen door zullen gaan en wij de kinderen gaan zien.

Groetjes, Werkgroep Kinderwoorddienst Sint Jan

 

 

Wie is de slimste?

quiz

Zeven lessen vormselvoorbereiding zitten erop. Een leuke club van 33 jongeren uit de drie grote parochies heeft besloten om zelf voor een geloofsleven te kiezen. Dat is geweldig. Maar het is ook nooit af. De ontwikkeling en vorming is hiermee in gang gezet. Na een ontmoeting met de vormheer krijgen ze de kracht van de Heilige Geest in het sacrament van het Vormsel. En daarna?

De jongeren kunnen zich vrijwillig aansluiten bij jongerenpastoraat (JP). Door het JP worden ontmoetingen/activiteiten georganiseerd die passen bij hun leeftijd. Zo ook is er op vrijdagavond 5 maart om 19.00 u de online quiz ’Wie is de slimste?’ Daar zitten natuurlijk een paar vragen bij over wat ze geleerd hebben in de zeven lessen. Maar daarna volgen te gekke, gezellige weet- en gokvragen. Alle vormelingen van dit jaar worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. De winnaar ontvangt een bioscoopbon (voor als het weer kan) voor zichzelf en een vriend(in).

En er zit nog iets leuks ‘in de pen’: Sona, Raul, Ties, Alexander en Qwen hebben als stageopdracht in de vormselvoorbereiding ook nog een gave avond voor alle vormelingen in voorbereiding. Maar daarvoor moet het toegestaan zijn om weer bij elkaar te komen. Maar wat in het vat zit, verzuurd niet!

Voor informatie of aanmelden voor de volgende JP ontmoetingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 30958689

 

 

Leeskring ‘Groene theologie’

groene theologie

Eeuwenlang heeft de mens ongebreideld gebruikgemaakt van de natuur. Het westerse christendom rechtvaardigde dit met de opvatting dat de mens centraal staat in de schepping en heerser is over de natuur. Het mensgerichte wereldbeeld is zo vanzelfsprekend dat we er zelden bij stilstaan. 'Groene theologie' verwoordt een andere kijk op natuur. Vanuit de Bijbel en de christelijke traditie benadrukt de auteur dat niet de mens centraal staat, maar Gods liefde voor heel de schepping. Trees van Montfoort is theoloog, onderzoeker, predikant en lid van de werkgroep Theologie, Kerk en Duurzaamheid. Ze was hoofd van een afdeling voorlichting van de PKN, hoofdredacteur van Kerk & Israël Onderweg, en werkte als radioprogrammamaker bij KRO en HUMAN. Het boek ‘Groene theologie’ is verkozen tot het beste theologische boek van 2019. We lezen het boek thuis en delen in twee bijeenkomsten onze bevindingen. We ontmoeten elkaar via TEAMS. Het boek is voor € 27,50 te bestellen via Bol.com.

 

Begeleiding: pastoraal werker Frank de Heus

Data: woensdagen 3 en 10 maart

Tijd: 19.30 uur tot 20.30 uur

Medium: via TEAMS

Groepsgrootte: 5 tot 8 deelnemers

Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 300 988 33

Uit de nieuwsflits voor de bewoners van Maartens-Stede, Oldenhove en Tiekerhook te Losser: Bloemstukjes gemaakt door de kinderen van de Vormselgroep van de Maria Geboortekerk in Losser voor alle afdelingen

Wat een leuke verrassing van de vormselgroep van de Maria Geboortekerk. De bloemstukjes zijn uitgedeeld in elke huiskamer van alle afdelingen / woningen / etages.

 

 

 GEEF VANDAAG VOOR DE KERK VAN MORGEN

kerkbalans

De actie loopt,

de actie loopt goed!

 

We bereiken veel mensen.

Er wordt door heel veel mensen positief gereageerd.

Het heeft ook écht zin om mee te doen met de Kerkbalans.

91 procent van wat u geeft is voor de parochie zelf!

Dank voor alle toezeggingen,

Dank voor de verhogingen,

We zien ook uw bijdrage graag tegemoet.

                              

                                                               Parochiebestuur

  

 

God is altijd ONLINE, door Ans te Lintelo, jongerenwerker

 god is online

God is altijd online

op het wereldwijde web

Bij Hem is nooit een storing

en Zijn server is nooit bezet.

Met God chatten is altijd mogelijk.

Het contact is levensecht.

De verbinding is gelukkig draadloos,

ook zonder computer kun je bij Hem terecht.

Hackers kunnen niet storen

Gods firewall werkt altijd correct.

Je zult hem wel zelf moet installeren,

dan is jouw verbinding pas perfect.

Gods computer zoekt heel het net af

om te verbinden met jou en mij.

We mogen gratis downloaden

en virussen zijn er niet bij.

De beste programma's kun je bij Hem krijgen,

dan loopt je computer als een trein

en mocht je harde schijf toch crashen

dan is God voor jou altijd online.

Hij heeft geen wachttijd en geeft goede adviezen

Hij heeft zelfs een Handleiding gemaakt

als je die gebruikt als leidraad voor je leven

dan wordt jouw (levens)computer nooit meer gekraakt.

 

 

Eerste communie voorbereiding.:… en ineens is er wat nieuws verzonnen

Sinds de Advent bereiden een groep kinderen zich voor op hun eerste communie in mei. Frank de Heus had al een heel traject bedacht van lessen die hij geeft elke woensdagmiddag van thuis naar groepjes kinderen die zelf óok thuis hun les krijgen. Zoals dat op de gewone scholen nu ook gaat. In het communieproject is een extra viering voorzien op Aswoensdag. En de communiekinderen worden ook gepresenteerd. Andere jaren in een presentatie viering in hun eigen kerk. We hebben besloten dit toch maar anders te gaan doen want het aantal kinderen met een of twee ouders zou nooit in 1 viering passen.

Er komt nu 1 viering voor heel Zuidoost Twente op Aswoensdag voor de kinderen. Voor en samen mét alle communiekinderen van de 3 parochies. En op 7 maart worden alle kinderen gepresenteerd…Zo’n livestream viering kan anders worden dan een tv uitzending of youtube-filmpje. Althans, dat hopen we… want we gaan kinderen thuis die kijken vragen om zelf thuis mee te doen: met een hand geven als vredeswens of een kruisje krijgen op de aswoensdag. Van te voren een filmpje op te sturen of hun wens of idee voor de Veertigdagentijd.

En dan kan het gebeuren: in de kerk, thuis, waar je ook samen bent.

Frank de Heus en Carla Berbée, pastoraalwerkers

 

 

 kerdienst gemistyou tube

 

Uitzending vieringen tot 17 februari

Dit zijn de enige vieringen die op dit moment in Zuidoost plaatsvinden. Tot 17 februari zijn de vieringen besloten en alleen online mee te maken. We zijn voornemens om – waar dat mogelijk is en lokaal gesteund wordt – met ingang van Aswoensdag weer 30 bezoekers per viering toe te laten. Dit zal gaan zoals voor half december. Men zal dan weer moeten reserveren voor het bijwonen van de viering. Zie de nieuwsbrief volgende week, onze websites en Facebook.

Zondag 7 februari

9.00 uur: H. Maria Geboorte Losser, W. Rekveld, Caeciliakoor

Zondag 14 februari

9.30 uur: Sint Jozefkerk Enschede, J. Kortstee, Mariakoor

YouTube-kanalen en kanalen kerkdienstgemist:

 

Nb: het Youtube kanaal voor vieringen vanuit de Jozefkerk is gewijzigd en voortaan als volgt:

Enschede, St. Jozefkerk: https://www.youtube.com/stjozefkerkenschede

Losser, H.M. Geboortekerk: https://www.youtube.com/c/mariavluchtparochie

 

 

Contactgegevens pastoraal team

Pastoor Paul Daggenvoorde:                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866

Pastoraal werker:                                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558

Pastoraal werker:                                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833

Pastoraal werker:                                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999

Jongerenwerker:                                            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 309 58 689

 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/

Blog

Zondag 21 februari horen we in de kerk hoe Jezus na zijn doop door de Geest de woestijn ingedreven werd (Mc. 1, 12-15),. Hij kon daar blijkbaar niet aan ontsnappen. Hij moest. Gedreven als hij was. Hij werd er door Satan op de proef gesteld en leefde er te midden van de wilde dieren. En de engelen dienden hem. Dat staat er ook nog bij. Het klinkt als een sprookje over de strijd tussen goed en kwaad.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pacratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*