Banner website algemeen Kerken 1024x368

       Vastenactie 2021:

‘Werken aan je toekomst’

Campagneproject:

Beroepsopleiding Bangladesh,

school voor kwetsbare groepen

 

vastenaktie 1

 

De coronatijd is voor velen een tijd van bezinning op ons zelf én op de wereld om ons heen.

Een tijd van op allerlei manieren inleveren, een tijd van versobering.

Een jaarlijks terugkerende tijd van bezinning, verminderen, versobering is de vastenperiode die, zoals gebruikelijk, van start gaat op Aswoensdag en eindigt met Palmzondag.

Net als andere jaren organiseert Vastenactie ook dit jaar de Vastenactiecampagne die in het teken staat van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden.

Met het campagnethema ‘Werken aan je toekomst’ draagt Vastenactie bij aan twee doelen van de Verenigde Naties en die bereikt moeten zijn voor 2030: 1e wereldwijd goed onderwijs en 2e eerlijk werk voor iedereen.

Vastenactie ondersteunt projecten in ontwikkelingslanden die mensen toegang bieden tot gedegen beroepsonderwijs, waarna betaald werk gevonden kan worden. Ook wordt ondersteuning aangeboden bij het opstarten van een eigen onderneming. Deze leerprojecten bestaan daarom uit trainingen, het faciliteren van onderwijsruimten en het verschaffen van lesmateriaal.

De samenwerkende parochies in Zuidoost Twente: Maria Vlucht in Losser, Jacobus de Meerdere in Enschede en Sint Franciscus in Boekelo, Buurse en Haaksbergen hebben besloten om gedurende deze vastenperiode het project ‘Beroepsopleiding Bangladesh – school voor kwetsbare groepen’ centraal te stellen.

In het zuiden van Bangladesh leven de armste mensen veelal alleen van de landbouw. Door klimaatveranderingen gaan oogsten steeds vaker verloren waardoor de armoede groeit. Een armoede die vooral kwetsbare groepen treft die daardoor onder de armoedegrens leven. Omdat deze mensen dus veelal alleen van de landbouw leven, maakt dit hen extra kwetsbaar. Het gaat vooral om mensen met een beperking, om vrouwen en om minderheden. Caritas Bangladesh wil door een beroepsopleiding, juist door aan deze mensen, aan te bieden, hen in staat stellen om betaald werk te vinden. Hierdoor kunnen zij een inkomen verdienen waarmee ze hun familie kunnen onderhouden.

De lokale overheid ondersteunt dit project en stelt ruimte voor mobiele scholen beschikbaar.

Aan dit project kunnen wij als ZoT-parochianen ons steentje bijdragen. Vorig jaar is de vastenactie door corona op de achtergrond komen te staan, maar laat dat dit jaar alstublieft niet gebeuren. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit prachtige project financieel te steunen. In alle locaties van de Franciscusparochie zal in de Mariakapel een collectebus staan waar u elke dag uw geld voor dit project in kunt doen. Omdat er in de kerk nog steeds niet met de collecteschaal rondgegaan mag worden, zal tijdens de vieringen de collectebus in de toreningang staan. En de derde mogelijkheid om dit project te ondersteunen kan via rekening NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie, Den Haag, o.v.v. Campagneproject Bangladesh.

vastenaktie 2

Werkt u ook mee om dit project tot een groot succes te maken?

 

Blog

Zondag 21 februari horen we in de kerk hoe Jezus na zijn doop door de Geest de woestijn ingedreven werd (Mc. 1, 12-15),. Hij kon daar blijkbaar niet aan ontsnappen. Hij moest. Gedreven als hij was. Hij werd er door Satan op de proef gesteld en leefde er te midden van de wilde dieren. En de engelen dienden hem. Dat staat er ook nog bij. Het klinkt als een sprookje over de strijd tussen goed en kwaad.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pacratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*