Banner website algemeen Kerken 1024x368

Recentelijk heeft het parochiebestuur samen met de parochies van Enschede en Losser een brief gestuurd aan het Bisdom. In deze brief hebben wij onze zorgen geuit over de toekomst van de RK Kerk. Wij zien dat de nog beschikbare professionals – priesters en pastoraal werkers – overbelast zijn en dat het vervullen van functies in werkgroepen en besturen moeilijker wordt. Ondanks deze sombere signalen zien wij kansen en ontstaan er mooie initiatieven. Daarover waren wij graag in gesprek gegaan met het Bisdom en zouden wij in dialoog met elkaar kunnen komen tot een toekomstperspectief. De reactie van het Bisdom stelt ons hierin teleur. (zie hiervoor de website van de parochie en het artikel in de Tubantia van zaterdag 3 september) Na 12 jaar St Franciscusparochie kunnen we zeggen dat de RK kerk ondanks de huidige ontwikkelingen en trends nog steeds plekken van vitaliteit kent. Die vitaliteit manifesteert zich in de grote groep actieve vrijwilligers, geëngageerde priesters, pastoraal werkers en betrokken kerkgangers. Zij zorgen voor het bezoeken van de zieke en eenzame medemens, een luisterend oor, het creëren van plekken voor bezinning en gebed. Het vieren en markeren van belangrijke momenten in het leven. Het vertellen van het verhaal van Jezus Christus. Het vieren van de Liturgie en de Eucharistie. Dit neemt niet weg dat de vitaliteit van de territoriale gemeenschappen (parochie, wijk, locatie) steeds kwetsbaarder wordt, zoals verwoord in de hierboven beschreven zorgen. Hierover zouden wij graag in gesprek gaan, zowel binnen de eigen geloofsgemeenschap als met anderen. Binnen het verband van Zuidoost Twente doen we dit en wij hadden graag hierover het gesprek gevoerd met het Bisdom.

Blog

Bezinning: ‘Waarover gaat 't bij jullie?’ door Paul Daggenvoorde, pastoor

Hoe zou jij antwoorden? Waarover gaat het meestal, als we samen optrekken in Haaksbergen, in Nederland, in familie, in vereniging en kerk? 

Wanneer Jezus zijn leerlingen dit weekend vraagt waarover zíj 't onderweg hebben gehad, moeten zij bekennen, dat het ging over wie 't belangrijkst is. Best herkenbaar. 

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*