Banner website algemeen Kerken 1024x368

Al vóór de zomervakantie maken we een begin met de voorbereiding van tieners van groep 8, de brugklas en hoger op het sacrament van het Vormsel. Dat zal begin februari in de Jozefkerk te Enschede worden toegediend. Wie met het project mee wil doen, vragen we zich nu al op te geven. Dat kan via: https://www.katholiekenschede.nl/index.php/vormselform .

Het Vormselproject voor Zuidoost Twente wordt het komend schooljaar 2022-2023 aangeboden in de Jacobusparochie te Enschede, maar staat ook open voor tieners uit de parochies Maria Vlucht en Franciscus, die liever niet wachten tot de brugklas, maar in groep 8 hun Vormsel willen ontvangen. In het schooljaar 2023-2024 zal de voorbereiding weer in de parochies Maria Vlucht en Franciscus plaatsvinden. De voorbereiding vindt grotendeels plaats in de parochiezaal en kerk van de Sint Jan, aan de Haaksbergerstraat 253 te Enschede.

In de voorbereiding leren wij onze jongeren, wat de weg van Jezus inhoudt. Door het lezen van verhalen en het doen van oefeningen, leren ze de persoon van Jezus beter kennen, krijgen de jongeren meer inzicht in wat ‘samen kerk zijn’ eigenlijk is en wat dat van hen vraagt, en brengen we jongeren in contact met ‘samen stil worden en bidden’. Daarbij gaan ze in gesprek met elkaar en met andere gelovigen. Ook doen ze ervaring op met diaconie en vrijwilligerswerk in en vanuit de parochie. Zo hopen wij dat zij een beetje idee krijgen van hoe de heilige Geest, waar we bij het Vormsel om bidden, in hun leven werkzaam is.
We vragen vormelingen op te geven vóór 30 juni a.s. We verwachten van alle deelnemers, ouders en kinderen, een positieve houding en inzet. De eerste bijeenkomst is op zondag 3 juli a.s. van 11.30 tot 14.00 uur in de Sint Janskerk aan de Haaksbergerstraat 253. Dan maken we kennis met elkaar en met het project.
Stuurgroep Vormselvoorbereiding en pastoraal werker Frank de Heus
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 300 988 33

Afb. Speuren naar de Geest 2022

Blog

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld, hoe ik het werken in de kerk volhoud. De kerk is toch een zinkend schip?! Grijs! Al die moeite, al die inzet, allemaal tevergeefs… Wat is er over tien jaar nog van over? Als ik dan antwoord, dat ik met veel zin en plezier mijn werk doe, word ik verbaasd, verwonderd of meewarig aangekeken.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*