Banner website algemeen Kerken 1024x368

2022 zal door de inval van Rusland in Oekraïne de geschiedenisboeken ingaan als een keerpunt in de Europese geschiedenis. Het is ook het moment dat veel mensen wakker werden geschud en een ongekende solidariteit en betrokkenheid op gang kwam. Overal in Nederland werden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Ze kregen onderdak, medische en - waar mogelijk - psychische hulp, en te eten. Tegelijkertijd stapelen de crises zich op. Het is mooi, dat vreemdelingen hier zo warm ontvangen worden. Maar wat als je als een berg opkijkt tegen je studieschuld? Als je je energierekening niet meer kunt betalen? Als je gedwongen thuis moet blijven wonen, omdat er geen woning voor je is? Als je nachten wakker ligt, omdat je geen toekomst meer ziet voor je boerenbedrijf? Ieder heeft zo eigen sores. Zal het ons lukken elkaar vast te houden? Dwars door alle generaties en over grenzen heen? Lukt het ons de vrede te bewerken, te behoeden en bewaren? Misschien met Gods hulp?
We komen er voor samen in de oecumenische viering in de Protestante kerk aan de Jhr. von Heijdenstraat 4 om 10.00 uur op zondag 25 september. De cantorij ondersteunt de samenzang. Ds. Job Stein en pastor Frank de Heus gaan voor. Na de viering is er koffie.

Blog

Met vallen en opstaan

Wreed en akelig hardhandig trokken ze hem uit zijn gammele rolstoel. Met zijn rechterarm wist hij de val te breken en het hoofd te beschermen. Zijn dunne benen trok hij instinctief in. Ineengedoken en vernederd lag Firas bij een bushalte op straat. Zijn broer Jacob stond er als aan de grond genageld

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 39 2023

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie 11 januari 2023

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*