Banner website algemeen Kerken 1024x368

Verlangen naar een warme samenleving
We leven in een wereld, die als een dorp geworden is. Jonge mensen reizen over de wereld alsof het niets is. Ze zijn ermee opgegroeid. Sociale media verbinden ons in no time met mensen ver van ons vandaan. Nieuws reist razendsnel. Onze tijd vult zich met gemak. Er is veel te kiezen en veel te doen. De nieuwe wereld biedt veel mogelijkheden. Er is veel om blij mee te zijn.
Maar de wereld wordt ook ingewikkeld. Oude zekerheden vallen weg. Op een goede manier samenleven is niet vanzelfsprekend. Toch verlangen we allemaal naar een warme samenleving, waar voor iedereen plek is en waarin we ons met elkaar verbonden weten.

Hoe zetten we onze kinderen in deze wereld op het goede spoor?
‘Leven in het spoor van Jezus’ kan daarbij helpen. Maar daarvoor moet je wel over de drempel stappen. Over de drempel van de traditie om je daarin te willen verdiepen. Om te ontdekken, wat er aan waardevols en wijsheid in te vinden is. Over de drempel van de kerk om je te verbinden met een gemeenschap van gelovigen, die samen willen leven in dat spoor van Jezus; die elkaars vreugde en verdriet willen delen; die elkaar willen steunen en stimuleren.

Jezus droomde van het land van God. Dat land van God is nabij. Het is een land waar mensen zich aan elkaar geven als brood en wijn. Jezus heeft ons dat voorgedaan. In de eucharistieviering ontvangen wij Hem als bron van inspiratie voor ons leven. Wat wij vieren in de eucharistie nemen we mee naar het leven van alle dag. Dat verbindt, breekt in, maakt open en geeft hoop en energie.

Daar willen wij de kinderen mee bekend maken in ons project voor de Eerste Communie. Maar ook als ouder zal je er iets aan opdoen. We dragen kennis over, maar hopen ook het hart te raken.

Aanmelding project (liefst vóór 16 oktober!)
Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Programma
Het volledige programma vind je op onze website. Klik hier.

Alvast handig om te weten: Startavond voor ouders: woensdag 1 november, 20.00-21.30 uur, Parochiezaal Bonifatiuskerk Haaksbergen

Contact
Voor informatie: pastor Frank de Heus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 300 988 33.

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 49 2023

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*