In het christendom maken we sommige tijden in het jaar bijzonder. Zo’n tijd komt er weer aan: de Vastentijd, de veertig dagen voor Pasen. Als Carnaval is gevierd gaan we van het ene uiterste naar het andere. Van leve de lol naar meer sober en ernstig. Dat maakt van de Vastentijd overigens geen sombere tijd. Beter van niet. Jezus vraagt ons te bidden, te vasten en iets voor armen te doen met een vrolijk gezicht. Niet om op te vallen, maar gewoon omdat het jouzelf en de ander goed doet.

Om kinderen hierin mee te nemen zijn er ook dit jaar weer Aswoensdagvieringen voor jong en oud. Voor communicanten hoort dit bij het project. Maar iedereen, ook andere kinderen en volwassenen zijn welkom. Kinderen wordt gevraagd een kaart met een lusje eraan mee te nemen, waarop zij thuis geschreven hebben, wat zij gaan doen om deze tijd bijzonder te maken. In de vieringen wordt ook een goed doel toegelicht. Voor wie en wat gaan we de komende veertig dagen ons best doen? Wie wil kan een askruisje ontvangen. De as maakt ons erop attent, dat we niet het eeuwige leven hebben. Onze tijd is beperkt. Doe er iets goeds mee! Om dan toch weer dat eeuwige leven te vinden. Maar dan levend vanuit de geest van Jezus.

• Losser H.M.Geboortekerk: 16.45 uur met pastor Frank de Heus en koorgroep Vivace.
  • Haaksbergen Bonifatiuskerk: 18.30 uur met pastor Frank de Heus en koorgroep Allegro.
  • Enschede Sint Jan-kerk: 19.00 uur met pastor Jan Kortstee en kinderkoor J.M.