Banner website algemeen Kerken 1024x368

donderdag 9 mei: dauwtrappersmis -  BonBoys-complex ‘de Greune’Haaksbergen

De organisatie van deze H. Mis is in handen van de geloofsgemeenschap HH. Bonifatius en Gezellen (parochie St. Franciscus van Assisië). Voorganger in deze Eucharistieviering is pastor Willy Rekveld. Het Franciscuskoor zal haar medewerking verlenen. De viering zal altijd doorgaan. Bij minder toegankelijk weer, wijken we immers uit naar de kerk. In de andere kerken van de Franciscusparochie zullen geen vieringen zijn.

Ontbijt. Na afloop van de viering krijgt iedereen een ontbijt aangeboden door de ondernemers van de Veldmaat. De gastheer van deze dag is zoals altijd s.v. Bon Boys.

 

 

 

Opgavenformulier voor ontbijt (voor de Eucharistieviering is voldoende plaats):

&

Naam                                                  : ……………………………………………..

Adres                                                   :………………………………………………

Postcode en plaats                      :……………………………………………….   

E-mail  /telefoon                           : ………………………………………………   

Aantal personen                            : ……………………..                         

Uiterste inleverdatum zondag 5 mei 2024 om 18.00 uur klantenservice Plus Leusink.

U krijgt bij inleveren van opgaveformulier per persoon een ontbijtbon.

-Iedereen is welkom, ook mensen van buiten de Veldmaat-

Al eerder heb je kunnen lezen, hoe we als parochies Zuidoost Twente deelnemer aan het Space for Grace programma 2024 zijn geworden. Maar Space for Grace… wat is dat dan? Het klinkt zo Amerikaans. En is het alleen dit jaar, of juist ook toekomstgericht? We zullen proberen de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Waar staat het voor?

Letterlijk vertaald: Ruimte voor genade. En dat is het feitelijk ook.

Een parochie biedt, als 't goed is, ruimte voor Gods genade (is niet vol van zichzelf) en keert daarmee naar buiten. Met activiteiten en vieringen. Met de dingen van God, met alles wat God geven wil.

Naar buiten keren

Daarom kozen we deze titel voor ons ingediende project ‘Naar buiten keren’. Het is nadrukkelijk wat we beogen: mensen bereiken, naar ze luisteren, inventariseren welke behoeftes er zijn op het gebied van samen geloven, samen kerk zijn.

De missionaire parochie, wat betekent dat eigenlijk?

We sluiten aan bij het levensprogramma van Jezus: wat Hij zijn leerlingen meegaf. De activiteiten richten zich op de belangrijkste pijlers van ons geloof en zijn geslaagd als we die erin terugzien:

  • samen bidden;
  • samen de Bijbel of een christelijke tekst lezen en daarover spreken;
  • samen iets voor een anderen doen, last verlichten waar mogelijk.

 

Op wie richten we ons dan specifiek?

Onze doelgroep zijn parochianen en belangstellenden in onze regio in de leeftijd van 18 tot 50 jaar. Via panels gaan we de komende tijd juist bij deze groep inventariseren welke visie en behoefte men heeft als het gaat om samen geloven, samen kerk zijn. Het doel hierbij is dat we deze groep niet alleen bereiken, niet alleen bevragen, maar ze ook kunnen verbinden met onze geloofsgemeenschap. Zodat we bij het afsluiten van het Space for Grace project kunnen vaststellen, dat onze geloofsgemeenschap gegroeid is. Niet alleen in geloof maar vooral in deelname van nieuwe parochianen. Als bezoeker, om mee te doen, om te helpen.

Space for Grace is een jaartraject, eindigt het daarna?

Zeker niet. Zoals hierboven beschreven: het project “Naar buiten keren”  past naadloos in het gedachtegoed van de Missionaire Parochie. Dit jaar zetten we in het project Space for Grace de activiteiten op. Het is de bedoeling die daarna over te dragen aan werkgroepen, die deze activiteiten voortzetten en verder uitbouwen. Hier ligt ook een belangrijke taak voor de pastoraatgroepen: zij zullen nauw contact met de werkgroepen onderhouden over de voortgang van de projecten.

Vragen of belangstelling: meld je bij

Wij nemen je de komende maanden graag mee in de vorderingen van de verschillende projecten. En wie denkt: daar wil ik best mijn steentje aan bijdragen: meld je graag bij

Frank de Heus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

Hetty Mulder: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zondag 5 mei is er om 10.00 uur in de Maria Praesentatiekerk te Buurse een viering  met als thema 'Vrede is niet  vanzelfsprekend'. Een viering met mooie  teksten en gebeden. Het allegro koor zingt liedjes passend bij het thema 'Vrede'. Wij nodigen u h..

Afb. Insektenhotelzaterdag 25 mei: ‘Insektenhotels maken’ met de Franciscusbende

14.00-17.00 uur
bij het Gilde, Industriestraat 5, Haaksbergen
maximaal 15 kinderen
eigen bijdrage: € 3,00 per persoon

Kinderen van groep 4 tot en met de brugklas, tweede klas middelbaar onderwijs zijn van harte uitgenodigd om bij de Franciscusbende een insektenhotel te maken. God heeft ons de aarde in beheer gegeven om er goed voor te zorgen. Bij dat motief haken wij aan. Het zou mooi zijn als je als deelnemer zelf ook wat spulletjes meeneemt voor wat in een insectenhotel past, bijvoorbeeld: dennenappels, stro, schors, bamboestokjes.

Geef je op zo spoedig mogelijk op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld daarbij hoeveel kinderen komen en wat hun leeftijden zijn. Voor extra informatie kun je ook bellen met Marcel: 06 178 28 734.

 

 

4 4 2024 012Elke tweede zondag van de maand is er om 11.00 uur een viering voor kleuters in de Bonifatiuskerk. We richten ons op kinderen van 3 tot 7 jaar. Babys mee is geen bezwaar! We vieren ontspannen. Een half uur. Neem een houdbaar product mee voor de collecte (Voedselbank)!


Zondag 14 april lezen we het verhaal over Jezus en de verlamde man. Een verhaal over echte vrienden. Pastor Frank de Heus gaat voor met de werkgroep. Eva Diepenmaat speelt piano. Naderhand is er koffie, thee en limonade en kunnen kinderen kleuren of knutselen.


Wil jij je zoon of dochter wat meegeven van de christelijke traditie? De verhalen? Samen zingen, bidden, stil zijn? Iets over hebben voor een ander? Vind je het leuk om andere jonge ouders te ontmoeten, die iets willen met kerk of geloof? Kom dan naar onze kleutervieringen en neem je kinderen mee. Opa’s en oma’s met kleinkinderen zijn ook van harte welkom!

Blog

Denkt u ook weleens: als ontwikkelingen zo doorgaan, hoe zal de parochie dat volhouden? Wat laten we de volgende generaties na?

We komen naar de kerk om ons geloof te vieren en te verdiepen. Dat is

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 17 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*