Banner website algemeen Kerken 1024x368

12-Daagse groepsreis Armenië en Georgië 2021

Afb. Reis Armenië Georgië

In Georgië en Armenië vind je de hoogste bergtoppen van Europa, de meest gastvrije mensen van de wereld en bovendien de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Hoewel beide landen buurlanden van elkaar zijn, zijn beide landen heel verschillend. In 1991 herwonnen beide landen hun vrijheid. Sindsdien zijn ze op zoek naar hun eigen plek binnen de wereldorde. Dat doen ze vanuit een sterke eigen identiteit. We bezoeken de hoofdsteden van beide landen: Jerevan in de schaduw van de voor Armeniërs heilige berg Ararat én Tbilisi, de vrolijke en gezellige hoofdstad van Georgië. We zien de invloeden van Romeinen, Mongolen, Perzen, Turken en Russen én natuurlijk de Georgiërs en Armeniërs zélf terug in het landschap, de kloosters, de steden, de nalatenschap van Stalin en het communisme. We doen wijnbouwgebieden aan, proeven van de wijn, gaan bij bewoners zelf op bezoek (onder meer de Molokanen in Fioletovo) en genieten van de rijke keuken van beide landen. Het programma biedt veel afwisseling. De sfeer van de reis zal ontspannen zijn. In mei 2019 zijn beide reisleiders Frank de Heus en Frank Beuger (zie foto) op oriëntatie in beide landen geweest. De reis wordt verzorgd door Drietour. Tijdens heel de reis is een gids mee. Op de drankjes, kleine eigen uitgaven en verzekering na, zit alles bij de prijs in.

Begeleiders: Frank de Heus en Frank Beuger
Data: donderdag 27 april tot en met maandag 8 mei 2021
Kosten: € 1795,-- (mogelijk kleine aanpassing vanwege luchthavenbelasting)
Informatie en opgave: tel.: 06 30098833 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog

Net als de leerlingen van Jezus in hun tijd, heb ik over mijn -  onze roerige tijd ook zo veel vragen. Komt er een einde aan de oorlog? Hoe gaat het verder? Gaat het de mensen ooit weer goed?

Ik moet denken aan een lied van Youp van het Hek waarin hij zingt over alle misstanden, maar toch blijft GELOVEN.. Hij blijft geloven in de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Daar houd ik me ook maar aan vast al stel ik ook nu steeds de vraag: ‘MAAR WAAR IS DAN DIE GOD?’

 

Er hangen rampen in de lucht

Er zijn miljoenen op de vlucht...

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*